blog
Yorum yapılmamış

resel fonksiyonel güvenlik pazarı sıkı düzenleyici bir çerçeve ve stratejik endüstrilerin ve teknolojilerin büyümesi tarafından yönlendirilmektedir.  2021 yılında, fonksiyonel güvenlik pazarı Verified Market Research (VMR) tarafından 4.2 milyar dolar olarak değerlendirildi ve 2030 yılında 9.8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Functional safety trends

Ortalama büyüme oranı %11.2 olarak tahmin edilmektedir. Bu on yıl içinde, Asya-Pasifik bölgesi – başta Çin ve Hindistan – endüstrileşme süreçlerinin, çok uluslu şirketlerin güvenlik sistemlerinin büyük ölçekte benimsenmesine olan eğilimlerinin ve petrol ve gaz ile enerji gibi sıkı düzenlenen sektörlere yapılan yatırımların desteklediği en yüksek büyüme oranına sahip olması beklenmektedir. Sinyal İzolatör hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için sitede listelenen numaralarla iletişime geçin.

Güvenlik Bütünlük Seviyesi (SIL) ve IEC 62061 standartları ile İyi Otomatik Üretim Uygulamaları (GAMP), otomatik işlevsel güvenlik sistemlerinin uygulanmasına ilişkin referans kurallardır. Teknoloji teklifleri açısından, pazar acil durdurma sistemleri, güvenlik sensörleri ve anahtarlar, kontrolörler, güvenlik modülleri ve röleler, PLC’ler, aktüatörler, turbo makineleri kontrol sistemleri ve diğer aksesuar cihazlar olarak bölünmüştür.

Amaç senaryosuna göre, pazar işleme ve üretim endüstrileri, enerji üretimi ve diğer segmentlere ayrılmıştır. Küresel olarak, gıda, elektrifikasyon ve otomotiv, işlevsel güvenlik için en hızlı büyüyen endüstrilerdir. Makineler ve tesislerde güvenlik standartlarının zorunlu rolü de daha fazla büyümeyi teşvik ediyor. ELCON ADAPTERS hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için sitede listelenen numaralarla iletişime geçin.

Sensörlerin kullanımı

Ürünler açısından, güvenlik sensörleri segmenti, stereoskopik görüş teknolojisi gibi yeniliklerin katkısıyla en hızlı büyüyen dinamiklere sahiptir. Güvenlik sensörleri, bir ölçüm veya sinyal iletimi başarısız olduğunda mantıksal bir çıktıyı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu güvenlik sensörleri, bir öğenin başarısız olduğu durumda, başka bir öğe operasyonları kontrol altına alır ve potansiyel tesis duruşunu veya üretim kesintisini önler. INTRİNSİCALLY SAFE ISOLATORS hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için sitede listelenen numaralarla iletişime geçin.

Tipik olarak, güvenlik sensörleri, acil durdurma sistemleri (ESD), yüksek bütünlüklü basınç koruma sistemleri (HIPPS), yangın ve gaz izleme sistemleri (FGS), brülör yönetim sistemleri (BMS) ve turbo makine kontrol sistemleri (TMC) gibi sistemlerde kullanılır. Güvenlik sensörleri, makine hareketi ve konum algılama, araç verisi izleme ve otomatik sistem entegrasyonu gibi uygulamalar için yapılandırılmış işlevsel güvenlik sistemlerine entegre edilmiştir. SAFETY RELAYS hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için sitede listelenen numaralarla iletişime geçin.

Benzer şekilde, işlevsel güvenlik sistemlerinin uygulanması için gereken yüksek maliyetler ve yatırımlar, bu pazarın genişlemesini kısmen engellemektedir. Bazı uygulamaların karmaşıklığı ve nitelikli personel eksikliği, tanıtımlarının önündeki ek engellerdir. İşlevsel güvenlik pazarının büyümesindeki bir başka engel, bu tür sistemlerin kullanımının faydalarına ilişkin farkındalık eksikliğidir.

Ayrıca, birçok endüstriyel şirket nitelikli güvenlik uzmanları bulmakta zorlanmaktadır. MULTİPLEXER SYSTEMS hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için sitede listelenen numaralarla iletişime geçin.

Sonuç olarak, mühendisler, bilgisayar bilimcileri ve yetenekli ve sertifikalı teknisyenlerin, sağlam işlevsel güvenlik sistemleri tasarlamak için uyumlu bir şekilde çalışmaları gerekmektedir. Yeni bir sistemin kurulumu ve doğrulaması sırasında zorluklar artar ve sistemin Güvenlik Bütünlük Seviyesi (SIL) gereksinimlerini tam olarak karşıladığından emin olmak son derece önemlidir. TERMİNATİON BOARDS hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için sitede listelenen numaralarla iletişime geçin.

Dijital İnovasyon

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti’nin (IIoT) giderek artan uygulaması, işlevsel güvenlik pazarı için mükemmel fırsatlar sunar, ancak bazı engeller dağıtımını yavaşlatır. IIoT, entegre güvenlik ve uyumluluk hizmetleri için yeni bir potansiyel temsil eder. Örneğin, basınç, seviye, akış hızı, sıcaklık ve titreşim algılayan sensörler, dijital teknolojilerle bilgi toplar ve tehlikeli maddelerle işlenen tesislerde güvenlik enstrümantasyon fonksiyonlarını (SIF’ler) doğrudan destekleme yeteneğine sahip izleme sistemlerine iletişim kurar.

IIoT, düşük maliyetli, düşük güç tüketimli mikroişlemcilerin kullanılmasının avantajlarını da sunar. IIoT, kritik durumların hızlı analizini ve yönetimini, ayrıca fiziksel sistemlerin sanal yönetimini sağlayarak performansı artırır. Siber-fiziksel sistemler (CPS’ler), makine ve tesisler arasında bilgi, kontrol ve komutların otomatik olarak değiştirilmesini sağlayan dijital teknolojilerin bir başka önemli unsurdur. SIL 2 hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için sitede listelenen numaralarla iletişime geçin.

Endüstri 4.0 modeli, sensörlerin, makinelerin ve BT sistemlerinin değer zincirinde birbirine bağlandığı IIoT, CPS ve diğer dijital teknolojilere dayanmaktadır. Üretim şirketlerinin Endüstri 4.0’ı geniş çapta benimsemesi, işlevsel güvenlik ve siber güvenliğin entegrasyonunu gerektirir ve programlanabilir elektronik cihazlardaki arızalarla ilişkili riskleri azaltır. Endüstri 4.0 ayrıca, sürekli tesis işletimi ve gereksiz duruşların önlenmesini sağlayan bir dijital dönüşüm vizyonu sunar. SURGE ARRESTERS hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için sitede listelenen numaralarla iletişime geçin.

Bu bağlamda, işlevsel güvenlik, bir ekipman veya cihazın ihtiyaç duyulduğunda güvenlik fonksiyonunu yerine getireceğinden emin olur. POWER SUPPLİES hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için sitede listelenen numaralarla iletişime geçin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This field is required.

This field is required.